SOFROLOGIE

SOFROLOGIE: Rust vinden in een drukke wereld

SOFROLOGIE is een ervaringsgerichte bewustwordingsmethode. We brengen onszelf in een staat van relaxatie door dynamische en statische oefeningen. Deze specifieke toestand van rustige alertheid maakt je heel erg bewust van wat je beleeft, wat je ervaart, wat je voelt en wat je denkt. Je wordt geconfronteerd met je valkuilen en vaste patronen. Door deze geleidelijk aan te veranderen, verbetert de kwaliteit van je leven. De kracht ligt in de eenvoud. Sofrologie stimuleert de verantwoordelijkheid voor je eigen leven en bezorgt je een meer positieve ingesteldheid. Sofrologie betekent oorspronkelijk de leer van harmonie tussen lichaam en geest.

EEN SOFROLOOG helpt u uw lichaam en geest te aanschouwen, te begrijpen, ernaar te luisteren en het in het nu te verankeren. Dankzij die verankering komt u in evenwicht. Je wordt je bewust van wat je beleeft, wat je ervaart, wat je voelt en wat je denkt.. Hiermee wordt inzicht verkregen in de eigen ware aard om zo de weg te openen naar een bevrijde manier van leven. Ik kan je enkele sleutel technieken aanleren en je daarbij op regelmatige basis begeleiden, om je later autonoom te laten werken, zodat je niet afhankelijk wordt maar zelf je richting kan bepalen. Om een optimaal resultaat te bekomen, moet je regelmatig ‘zelf’ oefenen. Dit zal je autonomie en je zelfvertrouwen vergroten. Op korte tijd kan je het effect hiervan reeds ervaren in alle facetten van je leven.

ALLEEN DOOR ACCEPTATIE VAN ONZE NEGATIEVE PATRONEN IS HET MOGELIJK
OM LOS TE LATEN. UITGANGSPUNT IS DAT ALLE WEERSTAND,
ALLE NEGATIVITEIT EEN OORSPRONKELIJK POSITIEVE KERN BEVAT. 

ZELFHELEND VERMOGEN: Genezing wordt beïnvloed door stressvolle contexten. Factoren als ongelukkig zijn, geen levensdoelen hebben, depressief en passief zijn kunnen het zelfherstellend vermogen behoorlijk dwars zitten. Na meerdere studies is men van oordeel dat bvb CVS wordt aangewakkerd door een aantal factoren waaronder infecties, geestelijke of lichamelijke stress, tekorten in de voeding en afwijkingen in het afweersysteem van het lichaam. Dit kan weer verdere gevolgen hebben in ons lichaam zoals een verstoring van de schildklier, geslachtshormonen, het neurotransmittersysteem ea…Een tekort aan voedingsstoffen of overconsumptie van koolhydraten (suikers) kan ervoor zorgen dat ons lichaam niet functioneert zoals het hoort. Langdurige stress ondermijnt onze gezondheid. Dit kan leiden tot allerlei lichamelijke of geestelijke klachten.

error: Content is protected !!