SYMBOLIEK EN RITUELEN

Een rituele handeling brengt orde in de chaos, zelfanalyse in beeld en kleur  

Terugkeren tot het verrichten van rituelen om het contact met de bron en de toewijding in ons dagelijkse leven te vergroten. Rituelen kunnen helpen om opnieuw in balans te komen en bij het maken van overgangen. Een rituele handeling brengt orde in chaos, ze geeft betekenis en is een eerbetoon. Stel je voor dat je rustiger aandoet en je dagindeling beschouwt als een ritueel.

Beelden en symbolen.

Beelden en symbolen zijn de oudste en meest diepgaande vorm van communicatie. Beelden leiden directer naar onze emotie dan woorden, beelden activeren een zone in het brein waar emotie in het geheugen ligt opgeslagen. Het ego ervaart een beeld als ongevaarlijk waardoor je via beelden de diepere lagen van jezelf kan bereiken, een unieke inwijding op jouw zielenpad.

Kleurensymboliek.

Kleurentests en kleurenpsychologie zijn gebaseerd op een samenhang tussen een voorkeur voor een bepaalde kleur en specifieke persoonlijkheidseigenschappen. Iedere kleur heeft zijn eigen symbolische betekenis. De kleurenpsychologie houdt zich bezig met deze kleurensymboliek, de psychologische betekenis, duiding, de werking en het karakter van kleuren. Welke kleur heeft jouw voorkeur en wat zegt dit over jouw persoonlijkheidseigenschappen.

Dierensymboliek.

Ooit waren onze wegen nauw verweven met het ritme van de natuurlijke wereld. Men zocht de antwoorden op grote levensvragen niet in boeken maar in ingetogen contact met de stem van Moeder Aarde. Elk dier heeft individuele talenten en gaven en zijn zeer gevoelig voor onze energie en lichaamstaal. Veel dieren hebben een unieke weerstand tegen bepaalde ziekten. Dieren kunnen hun kracht op verschillende manieren aan ons doorgeven. Door te werken met je Totemdier en je persoonlijke krachtdier, stemmen we af op de persoonlijke energie van het dier.

error: Content is protected !!